Sådan sikrer du dig et godt parforhold

Sådan sikrer du dig et godt parforhold

Ethvert parforhold er unikt og har sine egne, unikke udfordringer. Disse udfordringer er afhængige af rigtig mange aspekter. Der er parrenes personlighed, sociale baggrunde, ståsteder i livet, økonomiske situationer og meget, meget mere end bare det. Et forhold er så at sige uendeligt komplekst og bliver påvirket af mange faktorer og mange forskellige instanser. Alligevel er der nogle træk, som går igen i rigtig mange forhold. Ikke at sige at alle forhold på den måde føler de samme mønstre, men der er alligevel nogle interessante gentagelser.

Et af de mønstre som rigtig tit ses i klassiske parforhold, er en forskydning i dynamikken mellem mændene og kvinderne. Med dette menes der især, at kvinderne ofte starter og styrer mange diskussioner, imens mændene sjældent italesætter problemerne og meget oftere er konfliktsky. Dette udgør en ujævnhed som potentielt kan blive fatal, hvis begge parter ikke er opmærksomme på den og forsøger at italesætte den. Den indirekte konsekvens af denne magtfordeling er nemlig at manden kan føle sig undertrykt og talt ned til, imens kvinden kan komme til at føle sig alene og forsømt. Men som mand kan du bliv bedre til at håndtere din konfliktsky.

At være konfliktsky er også en konflikt i sig selv

For mange mænd er det sådan, at de ofte tænker at det er bedre ikke at tage diskussionen og bare give kvinden ret eller at lade være med at give udtryk for hvad de egentlig mener eller har lyst til. Dette tænker de, fordi de nok tror at kvinden i sidste ende er mere ivrig efter at få sin vilje end dem. Men igen er dette en ganske forkert opfattelse, for alle mennesker har brug for at få deres vilje og tvinge deres ønsker igennem. Omvendt er der heller ingen mennesker som har godt af at få deres vilje hele tiden.

Det vil altså sige at selve den handling det er at være konfliktsky, faktisk indeholder en skjult konflikt eller aggression i sig selv. Vælger man som mand at være konfliktsky og udeltagende i forholdet skaber man nemlig en underlig stemning som uden tvivl vil ende med at gøre begge parter utilfredse. Man lægger også brænde på det bål, som i sidste ende kan blive så stort at forholdet bryder sammen. Er der ingen dialog eller ingen diskussion, stopper man nemlig med at have god kommunikation. Og god kommunikation er som bekendt alfa omega i et godt forhold.

Er du konfliktsky, så gør noget ved det

Som allerede nævnt et par gange er det at være konfliktsky et aktivt valg man tager. Nogle mennesker er selvfølgelig mere glade for diskussioner end andre, men alle kan lære at sige deres mening. At tage et lige så aktivt valg om ikke at være konfliktsky i et forhold vil helt sikkert gøre det langt bedre, og potentielt måske endda redde et forhold som ellers er ved at bryde sammen. Det er derfor i både manden og kvindens interesser, hvis manden bliver bedre til at tage de tunge samtaler og italesætte problemerne.