Hygge i hjemmet: Sådan fungerer en biopejs

Hygge i hjemmet: Sådan fungerer en biopejs

Som navnet indikerer, så er en biopejs en miljøvenlig form for pejs. Når man installerer en biopejs, så får man nemlig en meget unik mulighed for opvarmning og hygge ved pejsen, som dog er foruden slemme lugtgener og farlige dampe. En biopejs fungerer nemlig ved afbrænding af bioethanol, som er en helt særlig spritvæske. Denne ethanol er produceret af majs, kartofler, sukkerroer og andre biologiske materialer. Disse destilleres derefter mange gange, hvorefter man opnår en endelig bioethanol, som er helt forsvarlig at bruge indendørs. Man fylder derefter sin bioethanol på sin biopejs, tænder op i denne og nyder blot varmen og hyggen. Således fungerer en biopejs.

biopejs

Sikkerhed ved brugen af biopejs

Det er dog stadigvæk en pejs, der her er tale om, så der er sikkerhedsforanstaltninger, man bør tage sig alvorligt. Det er ikke forsvarligt at have gennemtræk i det rum, hvor biopejsen står, da man jo benytter sig af åben ild. Denne flamme kan sagtens blæse vildt, hvis der er gennemtræk. Man skal dog sørge for at få luftet lidt ud under brug, hvilket sagtens kan opnås ved at sætte eksempelvis et vindue på klem. Man bør heller ikke placere sin biopejs tæt på andre møbler, da der er tale om åben ild – ved uhensigtsmæssig håndtering kan denne ild blive til fare for ens sikkerhed.

Let installation og ingen rengøring

Når man får sin biopejs installeret, så har man allerede overstået den mest krævende del af processen. Efterfølgende er der nemlig ingen behov for, at man bygger en skorsten, regelmæssigt rengør sin biopejs eller sørger for konstant vedligeholdelse. En biopejs er rigtigt let i brug, hvilket også er derfor, at denne er så populær – den kan sagtens installeres i enhver stue, hvilket gøres helt problemfrit.

En biopejs udleder heller ikke hverken røg eller sod, så hvis du overvejer at installere en almindelig pejs, så bør du kraftigt overveje alternativet med en biopejs i stedet. Blot det at spare udbygningen af en skorsten vil være en vigtig pointe for, hvorfor en biopejs er det rette valg.

Læs meget mere om muligheden for installationen af en biopejs i dit hjem her.