Champagneguide: Disse champagner skal du vælge, hvis du skal imponere kæresten

Champagneguide: Disse champagner skal du vælge, hvis du skal imponere kæresten

Champagne er i manges øjne indbegrebet af romantik, intimitet, eksklusivitet og luksuriøse perler på tungen. Nogle kalder mousserende vine, asti osv. for champagne, men det er ikke helt korrekt. De fantastiske bobler er og vil altid kun være rigtig champagne, hvis den kommer fra champagne-distriktet i Frankrig.

Champagne kan samtidig være et godt ”middel” til at imponere det modsatte køn med, sætte gang i amorinerne og i selskab med det helt rette mad, kan den give en smagseksplosion, der kan gøre aftenen helt perfekt.

Gå ikke på kompromis

Champagne er dyrt, men ikke desto mindre er det en drik, der er værd at smide lidt ekstra penge efter. Der findes mange alternativer til sprudlende bobler, søde bobler, men champagne har den helt generøse unikhed over sig, som kun rigtige champagne-elskere forstår sig på. Find kvalitets champagne på Uhrskov-vine.dk

Gå ikke på kompromis med prisen, selvom det hurtigt kan blive dyrt for en god flaske champagne. Det kan smage helt fantastisk, og forstår man at sammensætte den rette menu, vil man opleve en unik smagsoplevelse.

Server champagne til

Champagne hører ikke kun til nytårsaften, når klokken slår mod et nyt år. Champagne er en passende smagspartner til mad, så drik den hellere end gerne gennem et helt måltid. Skal du imponere kæresten med en udsøgt middag bestående af skaldyr eller mager fisk som starter, kan du med fordel servere en Blanc de Blancs lavet på ren Chardonnay. Disse bobler er et friskt og mineralfyldt bud på en slank og syreholdig Champagne.

Står hovedretten dernæst på lyst fjerkræ eller en lidt mere fed fisk af slagsen, kan du overveje en Champagne, der har lidt mere fyldighed. De fleste fyldige Champagner bliver lavet på en sammenblanding af blå Pinot Noir druer og Pinot Meunier, sammen med grønne Chardonnay druer. Et godt valg sammen med lyst kød eller fjerkræ.

En rosé-Champagne er oplagt at servere, hvis du inviterer på kalvekød, oksekød eller fuglevildt. Tilpas tilbehøret på tallerkenen med elegance, så Champagnen kommer til sin ret.

Afslut hele den gode menu med nogle lækre oste, fremfor en sød dessert. Champagne er den bedste vin til ost, så kan I begge lide ost, er det en perfekt afslutning på en god romantisk middag.

Det vidste du (måske) ikke om Champagne

  • Det er kun tilladt at kalde mousserende vin for Champagne inden for Champagne-distriktet i Frankrig.
  • Champagne-distriktet strækker sig i et område over 5 amter, beliggende 150 km øst for Paris.
  • De fleste Champagner kaldes non-vintage, da de fleste er uden en årgang. Det skyldes, at de nemlig er bestående af flere forskellige vine fra flere forskellige årgange.
  • Minimumstiden for en non-vintage Champagne er 15 måneder, hvor det for en vintage Champagne er 3 år.
  • Champagnerne hos Moët & Chandon lagres dog i længere tid, så den velkendte smagsrigdom kan opnå sin kompleksitet.
  • Mængden af den sukkerholdige lage, den såkaldte dosage liqueur, er afgørende for champagnens tørhed.
  • Brut står for tør champagne. Sec står for en blanding af halvtør og halv sød, hvor demi-sec er kendetegnet for en sød champagne.
  • Opbevar din champagne helt korrekt derhjemme ved at lægge den på langs. På den måde opnår du en champagne, der modnes bedst over tid med den bedst mulige smagsoplevelse.