3 grunde til at gå til parterapeut

3 grunde til at gå til parterapeut

Rigtig mange mennesker tror, at parterapi er forbeholdt par, som har problemer i deres forhold. Rigtignok vælger mange par parterapien til på grund af problemer, men par, som ønsker at lære hinanden bedre at kende, kan også få gavn af besøg hos en parterapeut. Hvis du er i et forhold, hvor gnisten er forsvundet, hvor romantikken fejler, eller hvor du vil blive klogere på din partner, kan parterapi også være noget for jer.

1.  Lær at kommunikere med hinanden

Kommunikation er en af de vigtigste dele i et forhold, hvis det skal fungere optimalt. Mange par har uoverensstemmelser og diskussioner, hvilket er helt normalt, men hvis der opstår misforståelser i kommunikationen, kan det føre til skænderier, hvor stemmer hæves. Det kan være en meget ubehagelig situation at skændes, og det gør sjældent noget godt for forholdet. Hvis du og din partner derfor vil blive bedre til at kommunikere med hinanden, kan en psykolog i Århus være vejen frem.

2.  Problemer med børneopdragelse

Selvom du og din partner har det godt sammen, betyder det ikke, at I har samme syn på børn og børneopdragelse. Hvis I har et eller flere børn sammen, og jeres diskussioner og skænderier går på børnenes opdragelse, kan det være en god idé at besøge en parterapeut. En parterapeut kan hjælpe jer med at findes et fælles grundlag, som I er enige om, så jeres børn kan få den bedst mulige opvækst. 

3.  Lær hinanden bedre at kende

I behøver ikke at have knas i forholdet for at gå i parterapi. Hvis I tager en session med en psykolog, kan I nemlig også blive klogere på hinanden og lære hinanden bedre at kende. Det kan både være gavnligt i forhold til jeres fælles hverdag, men det kan også være med til at krydre jeres kærlighedsliv og skabe mere romantik i forholdet.